недеља, 27. август 2017.

Valjuščići sa tikvicama


Jeste li već spremili ručak za danas? Ako još niste počeli da pripremate i seckate, stiže jedan lagani receptić koji ćete napraviti očas posla, pa da odmah krenemo na pos‘o!:)

Valjuščići sa tikvicama

Sastojci: 1 srednja tikvica, 1 veza mladog luka, 2-3 kašike sitnog sira, 1 šolja brašna (otprilike), 1 jaje, malo bibera i soli, seckani peršun, kockice slaninice (može i ne mora:)

Priprema:

Oljuštiti i narendati tikvicu, malo posoliti i ostaviti da odstoji desetak minuta. Mladi luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Tikvice doooobro ocediti, dodati sir, pripremljeni luk, malo soli i bibera po ukusu, seckani peršun, 1 jaje i brašna koliko je potrebno da se poveže smesa.


Za pikantniji ukus možete dodati i malo slaninice iseckane na kockice, na vrh noža ljute papričice ili kašiku-dve naribanog kačkavalja, a biće fino i sa kuvanom piletinom (može se iskorisiti piletina iz supice).

Valjuške vaditi kašikom i ređati na pleh preko papira za pečenje. Poprskati ih sa malo ulja i staviti u rernu da se peku na 200 C oko 20 minuta. Možete ih pržiti i na ulju, ali biće ukusni i ako ih pečete u rerni.


Predlog za serviranje: napravite umak od grčkog jogurta, sitno seckanog belog luka, dodajte malo soka od limuna, na vrh noža soli i bibera, kašičicu seckanog začinskog bilja (peršun, timijan, nana) i poslužite uz valjuščiće.

Prijatno grickanje!:)))


8 коментара:

  1. Izgledaju bas dobro. Koji sitan sir si koristila? Ja ga nikako ne koristim tako da nemam pojma ni kako treba da izgleda. Moze li umjesto njega onaj stari bijeli sir sa pijace?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Posluzice bilo koji sir, samo ga sitno izmrvi... ovde se prodaje na meru, bas tako izmrvljen, prilicno je blagog i neutralnog ukusa, tako da se moze koristiti za slane pite kao i za kolace sa sirom.:))

      p.s. ovde mozes videti kako otprilike izgleda:)
      http://www.mlekarastaraplanina.com/proizvodi/sitan-sir-45.php

      Избриши
  2. Volim svakojake povrtne kombinacije :) Fino, fino :)

    ОдговориИзбриши
  3. Volimo sir, volimo tikvice i volim sto nije przeno, vec peceno! Probacemo!

    ОдговориИзбриши